.

.

12/27/2014

Uutta lisäystä


Tulinkin vain kertomaan tästä uudesta lisäyksestä, joka putkahti pukin lahjasäkistä! Kyseessähän on siis Sigman 17-50mm f/2.8, eli kyseessä on aika lailla sellainen perusobjektiivi, joka sopii hyvin moneen tilanteeseen. Mulla on aikaisemmin ollut ongelmana, että on täytynyt esim. lomamatkoilla kuljetella vähintäänkin sitä kahta objektiivia mukana ja vaihdella niitä koko ajan. Ainut polttoväliltään ei kiinteä objektiivi on nimittäin ollut se kittiputki, joka kameran mukana tuli... onhan sillä kuitenkin hyviä kuviakin saanut, vaikka valovoimaa siinä ei nimeksikään riitä. Ja on myös ollut mun laajakulmaisin objektiivi tähän päivään asti. Tota uutta objektiivia on siis varmasti hyvä pitää aina mukana ja voi otella muitakin mukaan riippuen siitä mitä ja minne on menossa kuvailemaan. Eihän tuo kyllä siis valovoimaltaan vedä yhtään vertoja Nikkor 35mm f/1.8'ille ja Sigma 50mm f/1.4'lle, että kyllä jokaiselle objektiiville oma käyttönsä on :)


Heyy I got a new lens! It's Sigma 17-50mm f/2.8 and I already know it is going to be very useful :D My problem has always been that I have had to change my lenses all the time and it has been pretty frustrating sometimes... I think I am going to carry this one with me a lot but of course all my lenses have their own features ;)

16 comments:

 1. Oon kateellinen, tahtoo lisää obuja, vaikka juuri sain joululahjaksi 50mm :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. no oon näitä aika monta vuota keräillyt :D nyt tuntuu kuitenkin siltä että on jokaiseen tilanteeseen objektiivi, että taitaa tulla stoppia :)

   Delete
 2. Jees kiva mäkii haluaisin uuden objektiivin, kauko-objektiivin oikeestaan. Sun blogissa on tosi laadukkaat ja selkeet kuvat, tykkään!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :)
   Sellain kauko-objektiivi vois kyllä olla ihan kiva lisäys vielä, mutta mulle on niin tärkeää että valovoima objektiivissa on hyvä, että valovoimanen tele maksais kyllä ihan ihan liikaa :D ja varmaan en kyllä sitä niin paljoa tarviskaan :)

   Delete
 3. sait uuden lukijan - tää sun blogis on tosi paljon mun mieleen!
  ihanan kirkkaita ja selkeitä kuvia sulla tässä sun blogissas & blogin ulkoasu on tosi paljon mun mieleen myös, ihanan simppeli, mutta ei silti liian tylsä :-)

  http://aurorarebecca.blogspot.be/

  ReplyDelete
 4. Kiva ulkoasu, ihanan yksinkertainen:) Blogissasi on ihanan valoisia kuvia!

  smalldreamsinkku.blogspot.fi

  ReplyDelete
 5. Oi, tulee varmasti olemaan hyvä objektiivi! Itse yritän pärjäillä pelkällä järkkärin mukana tulleella 18-55mm -objektiivilla. Osaisitko muuten kertoa vähän, että millainen tuo Sigma 50mm on objektiivina? Eihän sillä zoomata pysty, mutta onko se hyvä ja onko se tavallaan muotokuvien ottoon? Haluaisin tietää siitä enemmän kuin tiedän, koska tuntuu, että oon aika amatööri vielä näissä kaikissa hommissa, vaikka järkkäri on kohta ollut vuoden mulla :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Varmasti tulee ;) vaikkei sillä niin hienoja kukkakuvia ja muotokuvia saakaan kuin nolla valovoimaisemmilla!
   Eli toi sigma 50mm on tällä hetkellä mun lemppari, ehdottomasti :D se on just tosi mahtava muotokuvien ja varsinkin kasvien (kukkien!!) kuvaamiseen, kun tekee aivan ihanan bokehin, kiitos sen valovoimaisuuden. Ja plussana se, että jos myöhemmin vaihtaa kroppikennoisesta kamerasta täyskennoiseen, se käy myös niihin :)

   Delete
 6. Hei mullekki uus objektiivi, kiitoos! No ei vaan vau, tuo vaikuttaa hyvältä :) Tykkään muutes tästä ulkoasusta, ihana valoisa, selkeä ja tyylikäs!


  http://allbeautifullost.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. En malta odottaa et pääsen käyttää tota oikeen kunnolla! :D Ja kiitos kovasti ♥

   Delete
 7. Tykkään paljon blogistasi, varsinkin tämä ulkoasu on ihanan rauhoittava ja jättää kuville niiden ansaitseman huomion. Itseäni kiinnostaa myöhemmin nähdä millaisia huippiotoksia tuolla objektiivilla saa :)

  ReplyDelete
 8. Ooh, kiva uutukainen. :) Objektiivien mukana raahaaminen on kyllä yllättävän työlästä :'3

  Jos kiinnostaa, kurkkaile: unihiekkaahiuksissa.blogspot.fi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. onhan se toisinaan kyllä aika työlästä! varsinkin niiden vaihtaminen kiireessä... :D

   Delete