.

.

3/14/2015

The Starry Sky

DSC_0240 as Smart Object-1
DSC_0245 as Smart Object-1
DSC_0239 as Smart Object-1 copy
DSC_0251 as Smart Object-1 copy

15 comments:

 1. oi ootpa saanu hyvin tuon milkywayn näkyviin! Ajattelin just ite koittaa lähteä kuvaamaan sitä pihalle tässä jossain vaiheessa. Millasella optiikalla / nopeuksilla kuvasit?


  www.tiia-valokuvaa.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. jekkuhan tässä on se, että yhdessä kuvassa on kaksi kuvaa! Taivas on aivan erillinen kuva, joka on kuvattu lisäksi vähän muualta ja muokattu aika reilulla kädellä, jotta sen milkywayn on saanut näkyville :D ja sit se kuva on vain läntätty maalaamalla ton toisen päälle. Näin joutuu valitettavasti joskus tekemään (ammattilaisetkin), jotta kuvista saadaan edes jonkinlaisia.

   Mutta ton taivaan kohdalla valotusaika oli 30s, aukko 2.8 ja ISO-arvo 1600. Hankalinta mun oli tarkentaa noihin tähtiin, mutta tää oli yksi niistä harvoista, jotka onnistu :D Ja otin tosiaan RAW-tiedostona ja sitten muokkasin hieman valoisuutta ja muuta photarilla + valoa vielä erikseen ton linnunradan päälle.

   Mut lähde ihmeessä! Mun ei ollut alunperin tarkoitus kuvailla tähtiä, mutta huomasin et oli pilvetön taivas ja uusi jalusta mukana, nii miksikäs ei :D Kokeile vaan eri asetuksia, mut laita aukko niin pieneksi kuin mahdollista. Ja ISO-arvo just jotain tollasta ja valotusaika 20-30s.

   Delete
  2. nii ja kamera oli niin tavallinen kuin Nikon D5100 ja objektiivi Sigma 17-50mm f/2.8 :D

   Delete
 2. Oi upeita kuvia! Kun otit nuo RAW-muodossa niin mitä kuvanmuokkausohjelmaa käytät? Itsellä vähän hakusessa sellainen, jossa voi muokata juuri noita raakakuvia.. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Käytän Adobe Photoshop CS6:sta, mut on varmasti paljon halvempiakin vaihtoehtoja, joilla voi RAW-kuvia muokata :D

   Delete
 3. Jäätävän upeitä kuvia! Onneks joku osaa:)

  ReplyDelete
 4. Apuaaa, itekkin just äsken kävin kuvaamassa tähtiä (ja onnistuin ekaa kertaa siinä). Ei ne näitä sun kuvia voita, mutta silti! Sun tähtikuvat on aivan upeita, niinkuin aina *__* Tykkään erioiten ekasta ja kolmannesta!

  (Mun kuvat löytyy Tiikeriprinsessasta, jos haluat käydä tsekkaamassa :P)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) Ja upeaa et onnistuit omasta mielestäsi, käynpä mäkin katselemassa tuolta sun blogistas ;)

   Delete