.

.

12/15/2015

I love notebooks


En voi vastustaa muistivihkoja, olivat ne sitten yksinkertaisia tai täynnä kuvioita. Ainoa ongelma on, että itselläni ei vain millään ole käyttöä kaikille vihkoille, jotka haluaisin ostaa. Tässä kuitenkin toistaiseksi tärkeimmät vihkoseni pienimuotoisessa esittelyssä.


Moleskine. Jotkut voivat sanoa yliarvostetuksi, mutta mielestäni se on kaukana siitä. Vihkoja on monenlaisia ja hinnatkin ovat sopivia, kun tiedostaa miten kestäviä ja laadukkaita nuo ovat. 


Ensimmäinen moleskineni on ylimmässä kuvassa alimmaitteena oleva sentin paksuinen nahkakansinen ja ostin sen Saksan vaihtovuotenani. Se sisältää saksan kielioppia, sanoja ja muuta Saksaan liittyvää, mutta lopussa on reseptejä, joita mm. Saksassa kokkailin. Sivut ovat ohuita, mutta niille pystyy hyvin kirjoittamaan tussilla ja ei mene läpi. 
Toinen moleskineni on tuo pieni musta. Se on kovakantinen ja sivutkin ovat paksumpia ja hieman "kovahkoja". Tämän olen täyttänyt erilaisilla ideoilla, vinkeillä ja suunnitelmilla. Aina kun kuulen idean, joka on mielestäni aivan huikea (mutta ei vielä ajankohtainen), kirjoitan sen tähän vihkoon ylös.
Ja on mulla vielä kuusi moleskineä. Ne ovat tosin tulleet kahdessa eri pakkauksessa, eli on ostettu kolmen seteissä. Vihkot ovat pahvikantisia ja sivut ilman minkäänlaisia apuviivoja (vihaan niitä), mutta hyvin kestäviä vahvan sidonnan ansiosta. Näitä käytän mm. kouluvihkoina ja ovat olleet loistavia. Yhdessä vihkossa on biologian kurssien kaikki muistiinpanot (veivät vain puolet vihkosta), toisessa kemian muistiinpanot (ilman suurinta osaa laskuista), kolmannessa mm. biologian ja kemian vanhojen YO-kokeiden laskuja ja tehtäviä, neljännessä mm. äidinkielen esitelmiä ja muita koulujuttuja, viidennessä piirustuksia ja luonnoksia ja kuudes on vielä tyhjillään. Yksi kolmen vihkon paketti maksaa noin 15€ (Saksasta olen aina ostanut), joten mielestäni ei taaskaan paha hinta, sillä ainakin omalla käsialallani saan yhteen vihkoon mahdutettua vaikka mitä. Ja iloitsen puuttumattomista viivoista tai ruuduista! Tarkoituksena olisi taas ostaa yksi setti, seuraavan kerran kun Saksaan menen eli 2½ viikon päästä. Jos en silloin kerkeä, niin sitten helmikuussa. 

Ja eräältä saksalaiselta ystävältäni (aka "sisko") saatu kauniskantinen vihko onkin sitten hyvin sekalaisille muistiinpanoille. Mukana on myös kauppalistoja, raamiksia, hartauksia, ruotsin sanoja ja vinkkejä metallinpaljastimen käyttöön.

No comments:

Post a Comment